07 juni, 2012

Andreas opdaterede mini-guide til New York

Denne liste er efterhånden røget ud til en del venner og bekendte, der skal på besøg i verdens bedste by. Så hvorfor ikke dele den med endnu flere? tænkte jeg. Så værsgod, her er alt det, jeg synes, du skal se i New York.

Som en særlig service har jeg lavet et google map, hvor de fleste af stederne fra listen er med. Der er også nogle, som er på kortet, som ikke er på listen og omvendt. Der er jo ingen, der har sagt, at det skal være nemt, vel?!


Vis New York state of mind på et større kort



Everplaces og andre apps
Fordi jeg er sådan et venligt menneske (med stort behov for overspringshandlinger) har jeg plottet nogle af mine tips ind på Everplaces, hvilket er ret smart, i al fald for folk med smartphone. Everplaces har en fin app til iPhone og Android, og det fungerer på den måde, at du logger dig ind, fx fra din facebook-profil, går min liste igennem og klikker "save place" til de steder, du gerne vil besøge. Så har du dem helt automatisk i lommen, når du hiver din telefon frem.

The Scoop er New York Times' fine app med en samling af alle deres anmeldelser af restauranter, barer og cafeer. Der er også en sektion med udflugter, events osv. Meget fin og meget anvendelig.

Datatrafik koster desværre en bondegård, når man rejser, men i New York kan man næsten altid være heldig at finde et åbent netværk. Ellers er der altid gratis wifi på Starbucks, som jo ligger på ethvert hjørne.


Guidebøger etc.
For det første er det godt at forberede sig lidt hjemmefra, synes jeg. Køb et par guidebøger, eller lån dem på biblioteket og læs lidt i dem. Jeg kan godt lide Time Out og Lonely Planet, for de har også nogle lidt mere utradtionelle forslag.

En rigtig god investering er den lille lommebog fra Moleskine, som udover at have et super overskueligt by- og subway-kort i et aldeles handy lommeformat, også udmærker sig ved, at man selv udfylder den. Smart, når man kommer tilbage og gerne vil gense forskellige ting. Eller når ens venner skal have gode tips. De har alle tre bøger i Politikens Boghal på Rådhuspladsen.

Hjemmesiden City Search er super god. Den fungerer lidt som AOK, og her kan man finde New Yorkernes egne favoritter, og hele tiden holde sig up to date med hvad der er godt.

Ellers er der også New York Magazine og Time Out New York til salg i kioskerne herovre, og Village Voice gratis i de røde bokse på gaden. New York Times om fredagen har også en masse listings.

Google maps er også et dejligt redskab når man skal finde vej i NY. Især fordi new yorkere ikke rigtig opererer med husnumre, når de skal sige en adresse til fx taxachauffører. Man bruger cross-streets, fx "Lexington Avenue between 55th and 54th" (Bloomingdales) Her kan man også få anvisninger til hvordan man lettest kommer frem og tilbage til fods eller med offentlig transport, eller i bil hvis man er modig og har masser af penge og tålmodighed til parkering.


Sightseeing
Den bedste måde at se New York på, er helt klart til fods. Men skal man hurtigt rundt, er subwayen genial. Og nej, den er ikke farlig overhovedet! Faktisk er en tur i subwayen en rigtig god måde at opleve new yorkerne på. Det er meget fascinerende at se på folk og deres forskelligheder, og ikke mindst særheder. Hvis du på forhånd ved, du skal bruge subwayen meget, er et umlimited Metrocard det billigste. Det fås for forskellige perioder, helt op til en måneds gyldighed. Ellers er der de normale Metrocards, som fungerer som et klippekort. Er man flere, kan man bruge det samme kort, men har man et unlimited kort, er det kun én, der kan bruge det.

Der er flere sightseeingbusser, som jo altid er en god idé, hvis man fx har travlt eller bare vil have et hurtigt overblik. De fleste af dem koster omkring 25-35 dollars, og nogle af dem har ture, der varer over flere dage, så man kan kan stå af og på ved de seværdigheder, man vil se.

Er man ikke til de kommercielle sightseeing-busser, kan jeg anbefale en tur med M1 bybussen. Den kører hele vejen ned gennem Manhattan langs Broadway og 5th Avenue, og man kommer forbi Wall Street, NY Public Library, Empire State Building, Times Square, Central Park, Museum Mile osv, men der er selvfølgelig ikke nogen guide med.

Jeg kan helt klart anbefale Circle Lines bådtur rundt om Manhattan. Det er en SUPERFED måde at se byen på, og man kommer hjem med kameraet propfyldt af totalt postkort-agtige billeder. Jeg tog den lange tur, der går hele vejen rundt om Manhattan og varer 3 timer, men der er også andre, der ikke tager så lang tid. De går kun rundt om sydspidsen, ved Battery Park, og jeg syntes, det var meget fascinerende at se den vilde skov helt oppe nordpå, som kontrast til skyskraberne sydpå. Husk at sætte jer i venstre side af båden, da den sejler sydom Manhattan, og det fedeste er at sidde i den side, der vender ind mod byen.

New York City Pass er klart værd at tjekke ud, hvis I ved at I skal rundt og se mange museer etc, da man så får en ret god rabat. Det inkluderer enten en tur med Circle Lines eller til Frihedsgudinden/Ellis Island, men vælg den første, da den er dyrere end Frihedsgudinden.

Hvis I vælger en af de guidede sighseeing-busture, er der som regel inkluderet ture til Frihedsgudinden og Ellis Island. Personligt synes jeg, at man sagtans kan nøjes med at se Frihedsgudinden på afstand (man har i øvrigt ikke kunnet komme helt op i statuen siden 9-11), men Ellis Island er virkelig en oplevelse!

Er I rigtig i spare-mode, tager I Staten Island færgen, der er gratis, og sejler lige forbi Frihedsgudinden. Der går også en gratis Water Taxi fra Pier 11/Wall Street Pier til den nye IKEA i Red Hook. Hvis I skulle få lyst til köttbullar :)

Det midlertidige 9-11 Memorial museum, der ligger på Liberty Street, lige ved siden af Ground Zero, i den ende der ligger ved Church Street er som sagt kun en midlertidig udstilling, men ikke desto mindre utrolig gribende. Jeg fik i al fald vandet en del høns derinde.

Museer er der masser af i New York. Hvis I kun gider/har tid til ét, så vælg MoMa. Det er SÅ fedt, og deres restaurant i kælderen er rigtig fin. Metropolitan Museum er megastort og flot, og har masser af andet end kunst. Deres rooftop bar er et besøg værd i sig selv – det er et fantastisk syn der venter en deroppe, fordi man er i samme højde som trækronerne. Ellers er der Guggenheim, som er så smuk så smuk, Whitney Museum og The Frick Museum, som også er moderne kunst.

Et vue udover byen på en skyfri dag er et must, og her er Empire State Building eller Top of the Rock (Rockefeller Center) svære at komme udenom. Det er først deroppe på toppen, man egentlig fatter hvor fantastisk en by, man er i, synes jeg. De fleste tager derop om dagen, men jeg synes næsten, det er flottere om aftenen. Men man kan selvfølgelig også bare gøre begge dele – det er to meget forskellige oplevelser.

Husk at der er sikkerhedstjek til både Empire State Building og Frihedsgudinden/Ellis Island, og de er lige så skrappe som i lufthavnen!


Manhattan
På trods af sin i grunden ret ringe størrelse er Manhattan virkelig varieret hvad angår de forskellige boligkvarterers udseende, beboere osv. De sjoveste er The Village, TriBeCa, SoHo, Chinatown og Little Italy. Bleecker Street går gennem flere af de fede områder, og er en rigtig dejlig gade, synes jeg. Masser af liv og masser af gode shoppingmuligheder. I weekenden forvandler den sig til noget nær Jomfru Ane Gade – i hvert fald om sommeren – og det er ret skægt at opleve.

Sidste sommer gik min veninde og jeg hele vejen nedad Broadway fra Tom's Diner på 112. gade til Battery Park. Det tog en dag i adstadigt tempo og med masser af pauser, og er en af de bedste måder overhovedet at se byen på. Min veninde var gravid i femte måned iført klipklappere, og der var hedebølge, så der er ingen undskyldning ;)

Central Park er et must, men undgå for guds skyld hestevognene. De er alt for dyre og slet ikke sjove i forhold til, hvad man får ud af det. Svindel og humbug! Cykeltaxaerne har jeg aldrig prøvet, men jeg har det lidt sådan, at hvis man kan bruge sine fødder, er det helt klart den bedste måde at se parken på. På de fleste kort over New York er de største "seværdigheder" i parken indtegnet. Mine favoritter er Jacqueline Onassis Reservoir og Turtle Pond (på grund af skildpadderne, som jeg kan få timer til at gå med at kigge på ).


Jeg boede i Harlem, og det får de fleste danskere til at spærre øjnene op i rædsel. Det er en skam, for her er dejligt. Jeg ved at mange af sightseeing-busserne kører herop, men jeg ved også at guiderne ikke aner en dyt om Harlem. Har I mod på det, kan jeg anbefale jer at tage en af Neal Shoemaker's guidede gåture i Harlem. Fx hans gospel-tur, der starter med en gudstjeneste i Canaan Baptist Church (hvor man kommer forrest i køen, som er LANG! Ikke alle turister kommer ind, men dem der er med Neal gør), efterfulgt af en guidet rundtur i Harlem, som bestemt kan anbefales.

Efter den omgang er I sikkert sultne, og hvis I er RIGTIG møgsultne, kan jeg anbefale et besøg på Spoonbread (Malcolm X Blvd. mellem 137. og 138. gade) eller Amy Ruth's (116. gade mellem Malcolm X Boulevard og Adam Clayton Powell), hvor dere serveres god gammeldaws soul food i rigelige mængder. Dvs pandekager, æg og bacon osv.

Er man mere til det lette, kan man besøge Il Caffe Latte på Malcolm X Boulevard mellem 119. og 120. gade (på vestsiden af gaden), som er en helt ny café, som udmærker sig ved et højt og utrolig venligt serviceniveau, dejlig mad, der endda er sundt, og til rimelige priser. Og så er der hyggeligt!

Chez Lucienne på hjørnet af Malcolm X Boulevard og 125th. Fransk restaurant med SUPER mad til utrolig lave priser. Vildt godt sted!

Red Rooster (Malcolm X Blvd. mellem 125. og 126. gade) er sådan et sted, som New York Times elsker, og som de lokale i Harlem elsker at hade. Det er fint, men ikke SÅ fint, det er upscale, men ikke SÅ upscale, og du behøver kun gå én block fra subwayen i dine dyre stiletter. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide det. Maden er vildt god, og jeg synes, det klæder Harlem, at der er kommet et stedt som Red Rooster.


Brooklyn
Hvis du er i NYC for første gang eller har meget lidt tid, er en tur til Brooklyn nok ikke øverst på to do-listen, men hvis du har fået nok (eller måske ligefrem for meget?) af Manhattans mylder, er det bare om at hoppe på et tog og tage til Brooklyn. Eller endnu bedre: gå over Brooklyn Bridge. Den er så fin så fin, synes jeg, men pas for guds skyld på at holde jer indenfor fodgængernes halvdel, da den anden halvdel tilhører cyklisterne, der for de flestes vedkommende er de rene fartdjævle, der bestemt ikke ser med milde øjne på turister.

Brooklyn er KÆMPE (jeg mener at have læst, at hvis man fjernede Manhattan fra kortet, ville Brooklyn stadig være USAs største by. Eller noget i den stil), og jeg har bestemt ikke været overalt. Men jeg vil alligevel gerne fremhæve nogle af områderne.

Lige på den anden side af broen, ligger Grimaldis (Old Fulton St, helt nede ved vandet) en visit. Et ægte italiensk pizzasted, hvor der er crowded og travlt, men det er fedt fordi det er så autentisk. Ovnen bliver renset i 30-40 min. hver dag mellem 16 og 18 – til gengæld er der aldrig så mange på det tidspunkt. Er I mere sultne, eller har I mere lyst til is, ligger Brooklyn Ice cream factory lige ved siden af. Ikke så langt derfra, på Columbia Heights ved Cranberry Street, er det perfekte sted at se Manhattans sydspids efter mørkets frembrud (næst efter Staten Island-færgen). På vejen derop (ja, det går opad ...) kommer man forbi en lille park, der er dedikeret til hundeluftning, og hvor man godt kan falde lidt i staver, hvis man er glad for hunde.

Hvis jeg skulle bo i Brooklyn, ville jeg bo i Cobble Hill, Caroll Gardens eller Boerum Hill - altså den del af byen, som ligger mellem motorvejen, 4th Ave. og Atlantic Ave. Der er superhyggeligt, roligt og der er masser af gode cafeer og restauranter. Og der er næsten ingen turister (sagde turisten). Jeg holder meget af Bar Tabac, som ligger på hjørnet af Smith og Dean St., lige ved Bergen St. subway station, hvor jeg somme tider tager hen for at skrive.

Prospect Park er dejlig. Stor, mere velholdt og ikke så overrendt som Central Park. Og hvis du alligevel er i området, kan jeg anbefale en visit på Tom's Restaurant, i al fald hvis du vil føle dig som en del af en Woody Allen-film (og ikke er ræd for at stå i kø for at få bord). De har den bedste morgenmad, og kommer man tidligt, er det perfekt at daske over i parken med en bog bagefter (så man kan bøvse af i fred ...).  Brooklyn Museum ligger lige i nærheden, og der kan man snildt bruge en hel dag eller to, hvis man skal se det hele. Men det er der jo ingen, der siger, man skal.

Coney Island har jeg kun været udenfor sæsonen, men det var alligevel superfedt fordi det ligger ved havet. Nathan’s Hotdogs er ikke værd at skrive hjem om, men man skal næsten prøve dem, når man er der. Og uanset om man spiser der, er tavlen over den årlige ædedolke-konkurrence meget fascinerende – på en lettere klam måde.


Gode spisesteder på Manhattan


OBS: Spisesteder åbner og lukker hurtigt i NYC, så tjek at stederne her stadig findes, før du begiver dig ud på en lang vandring. Eller find dine egne yndlingssteder. En god tommelfingerregel er: fyldt op med mennesker = godt, især hvis det ligger lidt væk fra store turistmål. Står der en og vinker dig indenfor, er det med at løbe væk i en fart.


Palma på Cornelia Street er den perfekte restaurant til en romantisk date. Om sommeren kan man sidde udenfor i gårdhaven. Meget dejligt. Og god mad!

La Mela i Little Italy er et legendarisk New Yorker-sted, og det er lidt ligesom at være med i Godfather - på den gode måde. Deres Family Style menuer er fremragende og billige. Man får mad i obskøne mængder, men desværre er det næsten umuligt ikke at falde for fristelsen til at købe mange retter. Ummenum!


Casimir (Avenue B mellem 6th og 7th), fransk bistro-mad, utrolig hyggelig restaurant med ditto gårdhave.

CamaJe, (Macdougal St. mellem Bleecker og W. Houston St), også fransk-agtig mad, super lækkert (især deres kammuslinger!) og absolut ikke dyrt. Stedet er lille og indrettet som en dagligstue, fx er der en stor sofagruppe, hvor man kan flade ud og nyde en kop te eller noget andet lækkert.

The Boat House Café i Central Park. Nogle gange er det bare fedt at stå ved, at man er turist og så er det hyggeligt at sidde og spise, mens man ser ud over søen. Det er en god idé at bestille bord, hvis man vil sidde indenfor i restauranten, men ellers har de også en terasse helt nede ved vandet, hvor man kan få det som amerikanerne kalder en let anretning, men som består af ost, kiks og frugt i så rigelige mængder, at fire ikke alt for sultne damer sagtens kan dele med velbehag. De har også dybstegte blæksprutteringe osv, men osteanretningen er den bedste. Perfekt til et glas vin i solen. Der er tit kø i godt vejr, men folk bliver heldigvis ikke hængende så længe ad gangen. Og er man kun sig selv, er folk søde til at dele, hvis de har en ledig plads ved bordet. Det kan man redde sig en god snak på, skal jeg hilse og sige.

I Little Italy, på hjørnet af Spring og Mott street ligger Lombardi's som siges at være byens ældste pizzasted. De har de bedste pizzaer, jeg har smagt.

Flea Market, (Ave A, mellem St. Marks Place og E 9th St), et sted, der minder lidt om Propps på Nørrebro. Sådan med en masse gamle møbler og sårn. De har rigtig god brunch der.

Epistrophy, (Mott St., mellem Spring St. og Kenmare St.), super hyggeligt sted, også lidt Propps-agtigt. Jeg kan anbefale deres oste- og pålægs arrangementer fremfor deres varme mad, som ikke er noget særligt.

Spice Cove, (6th St, mellem 1st og 2nd Ave), indisk mad. Meget lækkert og et superhyggeligt, lillebitte, travlt sted. Det er lidt ligesom at gå ind i et hul i væggen.

Clinton Street Baking Company på Clinton St. ved East Houston har en fabelagtig brunch hver dag, med pandekager, muffins osv. Et hyggeligt, lille sted, hvor der altid er mange mennesker, så kom i god tid væbnet med tålmodighed.

Hvis man kan lide sushi, er der to steder, jeg kan anbefale. Det ene er Sushi Samba, som har flere restauranter i byen. Det er sådan liiiidt storbysmart med DJs og balfaldera i weekenderne, men restauranten på 7th Avenue ved Bleecker Street har også en dejlig tagterrasse, og deres sushi er suveræn. Og billig med danske sushi-øjne.

Er man til det mere low key, er der Tomoe Sushi i Thompson Street, mellem West Houston og Bleecker Street. I weekenderne om aftenen er der proppet, og jeg er faktisk ikke engang sikker på, man kan bestille bord der. Men til frokost er der altid plads, især på hverdage. Det ser lidt skummelt ud udefra, men frygt ej: det har i mange år været et af byens bedste sushi-steder!

Tao har noget meget dejlig asiatisk mad, og hvis man er heldig kan man spise sammen med en berømthed. Den ligger på 58. gade mellem Madison og Park Avenue.

Diners
Man kan ikke tage til New York uden at besøge en diner, synes jeg. Min favorit er Lexington Candy Shop, som ligger på Lexington Ave. ved 83th St. Deres turkey club sandwich er rigtig god.

Der er også Comfort Diner på hhv 23. og 45. gade. De er meget berømte og har en god standard.

Seinfeld-fans skal næsten besøge Tom's Diner, som man ser så meget af i serien. Den ligger på Broadway ved 112th St. og deres mad er glimrende.

Burgere
Kan man lide burgere – og hvem kan ikke det? – er der masser af muligheder i New York.

Big Nicks på Broadway ved 77th St er et legendarisk sted, der har døgnåbent og der er altid masser af folk derinde, så man kan være helt sikker på at alting er friskt, også selv om de har det sindssygeste menukort, jeg nogensinde har set.

Bare Burger på La Guardia ved Bleecker Street har nogle af de bedste burgere, jeg har smagt nogensinde.  Alt er øko, og du kan få din bøf af okse, bison, struds, kylling, lam, vildsvin eller vege. Den hjemmelavede ginger ale er fantastisk!

5 Napkin Burger på Broadway mellem 85. og 86. gade (der ligger flere rundt om i byen, tjek her) har meget andet på menuen end burgere, men gå efter burger – de er supergode.

Te-saloner
Alice’s Teacup, som ligger flere stedet i byen, er bygget over Alice i Eventyrland. Totalt hyggeligt og har megalækre cupcakes (faktisk bedre end Magnolias...). Har også virkelig god brunch i weekenden, og en High Tea til hverdag. Kom sulten!

Symapthy for The Kettle, (St. Marks Place, mellem 1st Ave og Ave A), en lillebitte, hyggelig te-salon med et imponerende udvalg af superlækker te.


Drikkepenge
Drikkepenge, eller tips, er en vigtig del af de ansattes indkomst, og jeg synes, man skal tippe dem godt, for de får virkelig ikke en skid i løn. Minimum er 10 procent, som jeg dog kun synes, man skal give, hvis man er blevet dårligt behandlet.

Det er lidt svært at hitte rede i, hvem man skal give drikkepenge, men som hovedregel skal man tippe tjenere/servitricer, bartendere, taxachauffører, "bell boys" på hoteller og frisører/negledamer/massører. Man tipper ikke på McDonald's osv, Starbucks eller andre steder hvor man køber kaffe el.lign to go (har de en krukke på disken, kan jeg godt finde på at smide mine mønter deri, eller en dollar hvis jeg har spenderbuksen på). Folk er heldigvis meget åbne omkring dette her, så er man i tvivl kan man bare spørge "Do I tip you?" og man kan godt regne med at få et ærligt svar.


Shopping
Jeg er jo egentlig ikke den store shoppetrold, så powershopperne skal nok lede andetsteds efter virkelig gode tips. Men her er nogle butikker, jeg godt kan lide:

Stella Dallas, (Thompson St., mellem Bleecker og 3rd St.), Vintagetøj i super kvalitet, ægte Jackie O-stil og fede festkjoler.

Physical Graffiti, (St Marks Pl., mellem 1st St og Ave A), mere vintagetøj.

Andy’s Chee-Pees, (Broadway, mellem 3rd og 4th St), endnu mere genbrugstøj. Ikke så perfekt kvalitet som Stella Dallas, dog.

Other Worldly Waxes, (7th St, mellem Ave A og 1st Ave), candle-therapy, røgelse, clairvoyance og olier.

East Village Books, (St Marks Pl., mellem 1st St og Ave A), bøger i bunker, rækker og stabler. Helt ufattelig sød betjening.

Dean & Deluca, (Broadway, ved Prince St), et mekka for madører. Jeg fik tårer i øjnene, da jeg så deres osteafdeling...

Love Saves The Day, (2nd Ave, ved 7th St), Originale tegneserier, tøj, figurer etc. Masser af ting at kigge på, og at huske tilbage på. (Det var her Madonna arbejdede i "Desperately Seeking Susan")

St. Mark’s Bookshop, (3rd Ave, mellem 21st og 22nd St), bøger, bøger, bøger.

Other Music, (E 4th St, nær Broadway), en rigtig god musikforretning, som der, underligt nok, ikke er særlig mange af i New York.

Powershoppere vil nok ikke behøve at blive guidet til Macy's, Bloomingdales osv. men prøv også Filene's Basement, der ligger på Union Square og Broadway ved 80. gade. Her går mine shoppeglade venner i al fald altid amok fordi alting er så billigt – også designervarer.

Overfor Filene's på Broadway ligger Zabar's (Broadway ved 80th St), som er et jødisk supermarked med ALT indenfor kosher-mad og delikatesser. De har masser af frisklavet take-out mad, som man kan tage med over i parken og spise til frokost, og i den lille butik ved siden af sælger de suppe, sandwiches, kaffe osv.


Spillesteder
er der masser af i New York! Tag the Village Voice, som står gratis rundt om på gaden og kig. Man kan gå til koncert hver aften, og det er billigt! Et rigtig godt sted er The Bowery Ballroom.

Er man til jazz bør man ikke snyde sig selv for et besøg på Saint Nick's jazz pub i Harlem. Her er livemusik hver aften, og hver lørdag spiller den lokale legende Arlene Talley med div. forskellige unge kunstnere, der tilbeder den aldrende diva på en meget sød måde. Deres sæt starter kl 20 og fortsætter til midnat, hvor African Night overtager. Det er et stort tilløbsstykke, og da der hverken er entre eller nogen, der holder styr på, hvor mange mennesker, der er i lokalet, bliver der altid propfyldt omkring kl. 1. Det kan være temmelig rædsomt, men hvis man kommer i god tid, dvs inden 22, kan man få et bord, som man dog skal betale 3 dollars for pr snude. Men bartenderne kommer ned og tager ens ordrer ved bordet, så med lidt held og en stærk blære, kan man undgå at blive trådt i nakken – før man skal ud igen altså... Klubben er en legende indenfor jazz, og her har alle de store optrådt, uden undtagelse. Jeg elsker at komme der! Den ligger på 149. gade ved St. Nicholas Avenue, og den nemmeste måde er helt klart at tage en taxa derop. Den slags er i øvrigt vildt billigt her i byen.


Sex And The City
Man kan næsten ikke sige New York uden at sige Sex and the City, og at gå rundt her er lidt som at være statist i serien. Her er nogle af de steder, der har været med i serien, og som fans helt sikkert vil synes er sjove at se.

Magnolia Bakery, hvor Carrie og Miranda spiser de nu verdensberømte cupcakes ligger på Bleecker Street ved 11th St. Det kræver sin søde tand at klemme en kage ned, men de smager virkelig godt, på en meget overdådig måde. Er man ikke til tyk glasur, kan man prøve deres banana cream pie, som dog også trækker tænder ud – man kan i hvert fald ikke spise en hel bøtte selv! Jeg overhørte en dag en mand, der stod og spiste af den samme banana cream pie-bøtte som sin ven/kæreste/banana cream pie med-addict skrige "Oh my GOD this is better than an orgasm!", hvortil jeg storlatrende sagde "Well, that's coz you're a guy". Et rigtigt Sex and the City-moment n'est-ce pas?

I følge serien bor Carrie på East 73rd Street nr. 245. Den adresse findes ikke i virkeligheden. Det gør til gengæld 66 Perry Street (mellem 4th St og Bleecker), hvor alle scener med det berømte trappetrin er optaget. Et must-see for enhver Sex And The City-fan! Folk i huset er dog blevet ret trætte af turister, så nu er der kommet en kæde op for trappen, så man må nøjes med at stå foran den.

Hvis du gerne vil se det galleri hvor Charlotte arbejdede, så er det Louis K. Meisel Gallery på Prince Street nr. 141, du skal finde. Grunden til at Charlotte holdt op med at arbejde der var i øvrigt at galleriet begyndte at forlange ublu summer for at der måtte filmes der.

Patricia Field var hende, der klædte damerne på i serien, og hendes butik, der ligger på Bowery mellem Houston og Bleecker St. er helt klart et besøg værd.


God tur til verdens bedste by! 

4 kommentarer:

Anonymous Mette Gert sagde ...

Puuhaa And, jeg stoppede halvvejs i guiden - fik sådan lyst til at opleve det! :o) men det går jo ikke. Æv.

9:55 AM  
Anonymous Anonym sagde ...

l?se hele blog, pretty good

12:42 PM  
Anonymous Anonym sagde ...

Jeg tager afsted om 2 dage med mine døtre på 19 og 15 og jeg er sikker på at dine tip vedr. vintage og søndags loppemarked vil blive et hit! Thanks for sharing :-)

6:57 AM  
Anonymous Anonym sagde ...

Åh, tusind tak Andrea!! Jeg tog "gratisturen" nu, den inde i mit hovede. For jeg har boet derovre, men kommer ikke til at have råd til at rejse derover igen før om meget længe. Det ER verdens fedeste by, ingen over og ingen ved siden! Period!

1:47 AM  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start