27 august, 2009

Svar fra DSB

Ak ja, om ikke andet har jeg da prøvet at være en sur kælling, der skriver lige så sure mails til DSB...


Kære Andrea Bak,
Tak for din henvendelse fra den 18. august. Det er korrekt at det er forbudt at cykle på perronen af sikkerhedsmæssige årsager. Jeg må medgive at lokomotivførerens bemærkning ikke var nødvendig, og ikke i orden. Derfor har jeg sendt din mail videre til medarbejderens daglige leder, der vil blive taget en snak med den pågældende medarbejder, da DSB ikke ønsker denne for for uheldig opførsel overfor vores kunder. Sagen vil blive behandlet internt i DSB.
Vi takker dig fordi du tog dig tid til at skrive til os, og jeg skal naturligvis beklage de gener du havde denne dag.

Med venlig hilsen
DSB Kundecenter

24 august, 2009

Onde venner

Så sad man lige og spiste en makrelmad, da man fik en mail fra Knirke, der ligger syg derhjemme og åbenbart havde sat sig for at spolere alle andres dag også. Følgende billede var vedhæftet:

Billedet havde hun, meget misledende, valgt at døbe ammenam.jpg, så jeg åbnede det i god tro. Og blev mødt af dette rædsomme syn. "Hvad er det, han har i bukserne?" skrev jeg, hvorefter jeg trak i land igen: "Nej vent, det vil jeg faktisk ikke vide..."

To sekunder efter kom svaret:

LARS LØKKE HAR EN KÆMPESTOR PIK! EN MEGA DILLER! ET ORDENTLIGT JERN!

Suk...

23 august, 2009

Apropos indlægget i går...

... så handlede kronikken i dagens Politiken om "Modstandsbevægelsen mod Pia Ks besættelse", og jeg blev totalt glad, da jeg læste den. Right up my alley, du! Læs den her: http://politiken.dk/debat/kroniker/article772382.ece

Jeg er i gang med at se "Operation Valkyrie", der bygger på en sand historie om et desværre mislykket attentat på Hitler. Mod Hitler? Whatever, de prøver at slå ham ihjel og kuppe magten, men som vi alle ved, lykkedes det desværre ikke. Den er nu meget spændende alligevel, så farvel igen og god søndag!

22 august, 2009

Tænk engang ...

Hvis nogen for 15 år siden havde fortalt mig, at jeg en dag ville sidde og nikke anerkendende, mens jeg læste et debatindlæg af Uffe Ellemann, ville jeg ikke have troet på dem. Men det er faktisk lige sket, nemlig da jeg læste dette her:
http://www.berlingske.dk/article/20090821/kommentarer/90821149/


Jeg ved ikke, hvad der går af folk i de her dage. Forbyd burkaer, forbyd kamphunde, forbyd fanden og hans pumpestok. Til gengæld er det helt ok at tæske folk med knipler, når de udviser civil ulydighed mod nogle meget uciviliserede gerninger. Hvad fanden sker der?!

Forbud virker jo skidegodt. Det kan man se uanset hvor man vender hovedet hen. Det er forbudt at tage stoffer, så det er der selvfølgelig ingen, der gør. Det er også forbudt at køre for stærkt, så det er der selvfølgelig heller ingen, der gør. Forbud er sateme vejen frem. Weee ha!

Mens vi er ved det, så synes jeg, vi skal forbyde de der nye cykelhjelme, der er forklædt som bøllehatte og kasketter. Og Crocs og Ugg-støvler! Jeg synes nemlig, det er grimt, og det er meget kvindeundertrykkende at gå i noget grimt. Sådan dér!

For nylig, da jeg var ude hos Else Marie Pade, sagde hun noget meget tankevækkende: "Tiden lige nu minder meget om tiden lige inden Anden Verdenskrig" ...

Det har jeg tænkt rigtig meget over siden da. For hvordan var det lige at Hitler markedsførte sine syge ideer overfor folk? Det var noget med, at folk var på røven og så var der pludselig en gruppe mennesker, man kunne svine til, så man havde noget at stå sammen om. Og da krigen var forbi, havde SS og Gestapo også bare gjort som de havde fået besked på, nøjagtig ligesom politifolkene, der gennemtævede folk udenfor Brorsonskirken.

Heldigvis var der nogen dengang under krigen, der havde nosser og retfærdighedssans nok til at stå imod alt det syge og betændte, der bredte sig, og som turde gøre oprør. Og jeg kan love jer for, at det er der stadig. I hvert fald så længe, jeg har noget at skulle have sagt. Men hvem ved? Måske bliver det en dag forbudt at være uenig med Pia Kjærsgaard ...

21 august, 2009

We're looking for stopping power!

Denneher film er sjov, hvis man godt kan lide at fnise ad folk i reklamebranchen. Og hvem kan ikke det?


EMBED-Creating A Stop Sign - Watch more free videos

Hæ hæ hæ ...

13 august, 2009

You've got a friend

Når verden er af lave og regeringen beordrer dem, der skulle passe på os allesammen til at gøre grimme ting ved dem, de burde passe på, er det rart at slå hovedet fra og se på noget smukt. Som for eksempel hende her, som kan et og andet med sand. Så fint!

12 august, 2009

Noget om at løbe og meget andet

Fordelen ved at opdatere sin blog en gang om måneden er, at så spilder man ikke tiden med dét. Ulempen er så, at man godt kan komme til at tænke, at når man alligevel er i gang med at sjofle den, kan man lige så godt blive ved, og så bare i stedet skrive en eller anden åndet statusopdatering på Facebook, om at man har lavet frikadeller eller har set en grævling, eller hvad der ellers er sket af rystende kedeligt nyt i ens liv.

Men i dag er der sket to ting, jeg gerne vil dele ud af på bloggen. Den første handler om hvor små sko mennesker kan gå i. Nu så jeg godt nok ikke hans fødder, men føreren af det s-tog, jeg skulle have været med i dag, må have nogenlunde samme størrelse fødder som en Barbiedukke. Men for at begynde med begyndelsen: Jeg havde været ude hos Else Marie Pade i Charlottenlund, og som sædvanlig løb tiden fra os, og pludselig måtte jeg styrte ud af døren for at nå til møde hos IN kl 15. Jeg var cyklet derud og havde egentlig også planlagt at cykle hjem, men da det pludselig skulle gå tjept, var jeg nødt til at tage min cykel med i s-toget.

Jeg stiller mig på perronen og gør klar til at stige ombord, men opdager hurtigt, at der ikke er plads til cyklen i cykel-kupeen. Jeg begynder at gå op til den anden ende af toget, men jeg har ikke taget mange skridt, før togføreren begynder at lukke dørene. Jeg vil jo rigtig gerne med det tog, så jeg sætter mig op på cyklen og kører ned mod den anden ende af toget, på den øde perron. Jeg ser togføreren stå med hovedet ude af vinduet og tænker, at han nok skal vente, men da jeg trykker på knappen for at komme ind, sker der intet. "Havde du nu trukket cyklen, var du kommet med," siger han. "Hvad?!" spørger jeg, overbevist om at det er en joke. Det er det ikke. "Havde du trukket, var du kommet med. Man må ikke cykle på perronen," siger han og sætter toget i gang. Det sidste, jeg ser af toget, er et piktogram på døren med to hænder, der former et hjerte og teksten "Vis hensyn - det smitter". Men det gælder åbenbart kun for passagererne og ikke de ansatte ...

Sådan en latterlig nar! DSB kan se frem til en ualmindeligt syrlig og spidsrøvet mail fra mig i morgen, og så håber jeg i øvrigt at den togfører kommer til at døje voldsomt med både hæmorrider og rejsningsbesvær. Hvis han da ikke allerede gør det, hvilket man jo kunne fristes til at tro med den opførsel, han lægger for dagen.

Nå. Fuck ham. For forinden havde jeg jo som sagt været ude hos Else Marie Pade for at få hendes rettelser til bogen. Men hun havde ikke nogen! Hun var bare glad for resultatet og syntes, det var så flot, så flot, og så drak vi kaffe og spiste kage, og så gik jeg op efter frokost og jordbær, og så drak vi mere kaffe og pludselig var der gået fire timer. Så nu er bogen simpelthen færdig! Jeg mangler lige at ordne de sidste billeder til den, og så ryger den i trykken. Jeg ved ikke endnu, hvornår den skal udkomme, men det bliver inden bogmessen midt i november. Jeg er så spændt på at se det færdige resultat! Og så håber jeg selvfølgelig, den bliver årets julegavehit ;)

Udover det har jeg holdt lidt ferie. Eller ... Arbejdsferie nok i virkeligheden. Men det var hyggeligt! Først var jeg hos min far og så lidt hos mine svigerforældre og så til sidst en lille uge i sommerhus med min mor og søster. Det var her, jeg mødte føromtalte grævling. Mage til fornærmet kræ skal man lede længe efter. Men sød var den, jow jow.

Jeg mødte grævlingen på en 11 kilometer lang gåtur, jeg havde forvildet mig ud på, men som jeg kun nåede 8 af, fordi min kære mor mente, det var uforsvarligt for sådan en ung, spinkel pige som mig at gå alene rundt i Stenbjerg Klitplantage efter mørkets frembrud, så hun startede Poloen og kørte ud efter mig. (Men så kunne vi heldigvis også lige nå et slaw Bezzerwizzer inden sengetid.)

Årsagen til al den aktivitet er, at jeg har besluttet mig for at løbe Berlin Marathon næste år. Jeps. Jeg har simpelthen besluttet mig for, at jeg i løbet af et år vil træne mig op fra well below zero til at løbe et marathon. Det skal jeg selvfølgelig ikke gøre på egen hånd, men med hjælp fra kloge mennesker med forstand på den slags. Og så skal jeg skrive om det i FEMINA. Jeg skal derud på fredag til møde, hvor vi skal tale om, hvordan vi skal gribe det an rent journalistisk, men overordnet set er alt på plads. Jeg skal bare se at have røven i sving. Og fusserne. Først skal jeg have et par nye løbesko. Dem jeg har, er tussegamle, og jeg vil have sådan et par Nike-sko, man kan koble til sin iPod. Eller hvad det er, man kan med den ... Jeg så bare noget med et æble på, og så var jeg jo solgt.

OG NU HAR JEG OGSÅ FÅET OMVENDT MIN SØSTER TIL MAC!!! Hun har ellers altid været en pc-pige, men oppe i sommerhuset gik hendes pc død, og jeg foreslog hende selvfølgelig at få en Mac. Hun var lidt skeptisk, men så tog vi ind til Fona i Thisted, hvor ekspedienten Tim og jeg udsatte hende for et så moderat fysisk pres, at hun til sidst købte en MacBook Pro. Som hun nu elsker højt og inderligt. Selvfølgelig. Han sagde i øvrigt til mig, da vi gik: "Hvis du vil have nyt job, kan du bare starte som Mac-sælger her hos os!" Gnæk gnæk. Han skulle bare vide, at jeg er i Æblets vold og slet ikke har nogen egen vilje i dén sammenhæng.

Hvilket leder mig til at skrive lidt om min nye kærlighed, iPhonen. Åh, hvor er jeg glad for den. Den lå og ventede på mig, da jeg kom hjem fra New York, og HELVEDE OG PATTER, hvor jeg elsker den lille lort. Den kan jo ALT!!! Jeg er sikker på, man kunne åbne en bajer med den, hvis man altså nænnede, men det gør jeg selvfølgelig ikke. Jeg har til gengæld investeret formuer i covers og film til skærmen, så den ikke får ridser, og en særlig mikrofiberklud til at pudse den i. Åh, den er så fin. Me loooooooves!

Nå, men tilbage til det med løberiet. For lige nu er min mand, Eddie Izzard, i gang med at løbe Storbritannien rundt, et marathon om dagen. Han løber simpelthen et marathonløb hver dag, og har kun en fridag pr uge. Og han gør det for velgørenhed. Det er sgudda rørende! Han har kun trænet til at løbe marathon i fem uger, og selv om det på alle måder er et sindssygt projekt, som på ingen måder kan være sundt, udover for Sport Reliefs pengekasse, er det sgu ret inspirerende. Man kan følge ham på Twitter, og der er rigtig, rigtig mange af hans followers, der er begyndt at løbe, efter han gik i gang for knap tre uger siden. Og nu vil jeg også!

Men først vil jeg i seng. Og så vil jeg drømme, at en elefant med tyndskid tømmer sin tarm ud i hovedet på ham togføreren fra i dag ...