19 november, 2008

LOL

Har jeg nogensinde fortalt hvor meget, jeg hader det udtryk? Det gør jeg. Helt vildt. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at jeg hader det så meget, at jeg ubevidst stempler dem, der bruger det, som værende dumme. Og det er eddermame mange.

Det samme gælder ROFL, *S* og lignende. Det er jo grimt!!! Lav dog en smiley i stedet for, hvis det endelig skal være.

Endnu værre er udtryk som the lolz, eller det allerværste teh lulz. STOP DET!!! Jeg får bylder i hjernen af det.

Nå. Det er hårdt at være perfekt...

12 november, 2008

Nåh, lille Anker

Her til aften fik jeg en sms fra min søster, hvor hun skrev: "Anker er kommet på plejehjem!" Og sandelig så om den lille landsfader ikke har måttet flytte fra Borgbjergsvej til Plejebo fordi han ikke længere kan klare trappen op til 3.

Nåååh. Lille Anker. Lille søde Anker altså. Plejebo ligger lige ved siden af mig. Jeg tror, jeg går derover med en buket blomster en dag. En stor buket røde roser. Til Anker. Nåååh. Anker.

11 november, 2008

Ønsker

Jeg kunne ikke sove i nat fordi jeg havde ondt i mit (fucking latterlige lorte-)haleben, og selv om jeg tog piller, så blev det ved med at gøre ondt. Så jeg havde rigtig tid til at ligge og spekulere over alt det, der kan gå galt i forhold til mine New York-planer, som jo lige pludselig er rykket meget tæt på. Der er så mange ubekendte faktorer, og det har jeg det rigtig svært med. Men jeg har for længe siden lovet mig selv ikke at lade mig styre af frygt, for det kommer der ikke noget godt ud af. Men derfor skal planerne jo alligevel gerne have hold i virkeligheden, og pludselig kom jeg helt i tvivl om, om min plan nu overhovedet var holdbar.

Og det nager stadigvæk indeni, hvilket irriterer mig grænseløst. Så jeg besluttede mig for at skrive en ønskeliste til karmaguden og sende den i kredsløb i universet, og så ellers bare tage en ting ad gangen. Og for lissom at booste den positive tiltrækning, har jeg skrevet den ned på en måde, så det ser ud som om, det allerede er gået i opfyldelse.

"Frygt ikke, Tro kun", som Jesus sagde, og det vil jeg gøre. Tro på at alt hvad der sker er for det bedste, og at det hele nok skal gå.

Forleden mødtes jeg med en veninde, som overvejer at gå freelance, og hende gav jeg den store peptalk. "Hvad er det værste, der kan ske?" spurgte jeg hende, og hun har netop spurgt mig om det samme. Og det værste der kan ske er at jeg tager hjem derovre fra før tid, fattigere end jeg tog afsted, og må flytte ind hos min kæreste. Og det er da et mildt skræk-scenario, må man sige. Jeg kan selvfølgelig også blive skudt, røvet og voldtaget, men det kan jeg jo også herhjemme. Især skudt. Fjolser altså...

Nå, men det var de ønsker, vi kom fra. Her er de:


Jeg har fået visum

Jeg har fået 100.000 i forskud fra Gyldendal

Jeg har fundet 3 søde, pålidelige udenlandske studerende, der vil leje min lejlighed i et halvt år fra 1. februar,

Jeg har fundet en hyggelig toværelses lejlighed i Morningside Heights til 1200 dollars om måneden alt inkl.

Min skattegæld er meget mindre end jeg først havde regnet med, og kommer ikke til at volde mig nævneværdige problemer

Jeg har skrevet en kickass bestseller-biografi om Else Marie Pade

Jeg har det for fucking fedt i New York!





WISHLIST
I wish I was a neutron bomb, for once I could go off.
I wish I was a sacrifice but somehow still lived on.
I wish I was a sentimental ornamnet you hung on
The christmas tree, I wish I was the star that went on top,
I wish I was the evidence
I wish I was the grounds for fifty million hands up raised and opened toward the sky.

I wish I was a sailor with someone who waited for me.
I wish I was as fortunate, as fortunate as me.
I wish I was a messenger, and all the news was good.
I wish I was the full moon shining off a camaro's hood.

I wish I was an alien, at home behind the sun,
I wish I was the souvenir you kept your house key on.
I wish I was the pedal break that you depended on.
I wish I was the verb to trust, and never let you down.

I wish I was the radio song, the one that you turned up,
I wish, I wish, I wish, I wish,
I guess it never stops.
Pearl Jam

10 november, 2008

Jeg har besluttet...

... at flytte til New York allerede til februar. Det passer meget bedre ind i planerne, end 1. april som først var min plan. Jeg skal aflevere manus til Gyldendal 1. maj, og så duer det jo ikke, at jeg tager derover en måned før. Plus at jeg, hvis jeg tager derover 1. februar, kan leje min lejlighed ud til nogle internationale studerende, der skal være her et halvt år. Så det gør jeg. Men det er jo snart!!!

Jeg føler mig lidt fanget i limbo, for inden jeg kan gå videre med boligsøgning etc. skal jeg jo lige have det der skide visum. Og jeg skal først til samtale 8. december, så der går over en måned før jeg ved, om jeg kan være der et halvt år eller kun 3 måneder. Og jeg kan jo alligevel ikke lade være med at gå ind og tjekke boligsites og tænke over det, så det bliver dejligt når der kommer en afklaring på, hvad det hele dog ender med.

René og jeg snakkede om det i weekenden. Han er så sød. Han synes bestemt ikke, det er særlig fedt, men han vil på den anden side heller ikke stille sig i vejen. Han ved nok også godt, at det ville have den stik modsatte effekt, hvis han gjorde... Men han sagde, til planerne om at tage derover 1. februar, "Det er en god idé - jeg vil bare gerne have det overstået!" Nårh. Han er så sød og dejlig, og jeg er så glad for ham, selv om jeg ved gud også kan blive gal på ham ind i mellem. Men sådan er det jo med dét.

Og så har vi besluttet os for at flytte sammen i min lejlighed, når jeg kommer hjem. Det bliver sjovt at få hans dyre designermøbler og mine klunsermøbler til at gå op i en højere enhed :D

Men altså. Hvis der nu sidder nogen derude, som kender nogen i New York, som gerne vil fremleje en lejlighed til en sød, omgængelig, ansvarsbevidst (for slet ikke at tale om ikke-ryger og kristen!) pige fra Jylland, så sig lige til, ikke?!

09 november, 2008

Mrs. Jack Black, c'est moi!

Er der nogen her, der ved, om Jack Black er gift? Ellers vil jeg gerne giftes med ham! Nøj, jeg synes, han er dejlig. Lige noget for mig, er han :) Og hvis vi var gift, ville jeg forbyde ham at være med i flere sødsuppe-film a la The Holiday, eller hvad den hedder, og så KUN medvirke i film som Tropic Thunder, som jeg lige har set, og stadig ikke er færdig med at fnise over.

Robert Downey Jr. er nu heller ikke ringe. Og det er min kæreste faktisk heller ikke, nu jeg husker efter. Hm. Måske skulle man bare kaste sig ud i det og blive bigamist...

08 november, 2008

Dumme mennesker...

... burde ikke have lov at se James Bond-film i biografen. Eller også burde der være særforestillinger for folk, som:

- ikke kan holde styr på et simpelt plot som dem i James Bond-filmene og som hele tiden må spørge sidemanden
- insisterer på at tage deres spædbarn med i biografen

Og ja, kære læser, jeg har tilbragt de seneste timer omgivet af ovenstående. Helt ærligt! Lad os starte med førstnævnte. Bag mig sad en kvinde, som jeg ved gud ikke håber bestrider nogen magtfuld stilling i vores samfund. For mage til imbecil gås skal man da lede længe efter. "Hvem er ham der nu?" "Jamen det er ham fra båden i starten!" "Hvad for en båd?" "Ja, den helt i starten hvor James Bond..." HOLD NU KÆFT!!! Det er ikke rocket science dette her, så luk røven! Det burde jeg have skreget ind i hendes grimme fjæs, men det gjorde jeg selvfølgelig ikke. Jeg nøjedes selvfølgelig bare med at bede hende lade være med at snakke, da det virkede meget forstyrrende. Hun blev meget fornærmet og holdt selvfølgelig ikke op med at spørge. Jeg skulle have råbt. Og presset hendes kærestes mega-popcorn op i hendes anus.

Og hvad sker der for folk, der tager deres spædbarn med ind og se James Bond??! Og sætter sig fire sæder fra hinanden og nærmest råber til hinanden under filmen? Jeg sværger, næste gang jeg går i biffen, tager jeg en kølle med, og så bliver det værst for dem selv!

07 november, 2008

Stadig syg...

Åh, det er så kedeligt! Og mit hoved føles som en badebold fyldt med feber. Suk. Jeg ser "Alle præsidentens mænd", selvom jeg har set den en milliard gange før, og egentlig er alt for syg til at følge rigtigt med. Men Robert Redford var så PÆN dengang. Jeg gad også godt have "Tre døgn for Condor". Den er fandme også fed, og der er han fandme også pæn. Er det 3 døgn? Eller er jeg også for syg til at huske det?

I morgen har jeg bestilt en billet til den nye James Bond ude på Fisketorvet. Jeg har bestilt til 3 forestillinger for at være på den sikre side. Jeg VIL udenfor i morgen. Og slikke på Daniel Craig. Nam nam nam. Så kan han også få feber, og så kan vi ligge på sofaen sammen og se film og drikke te og spise mandariner.

I øvrigt var jeg lige løbet tør for frugt, og forudså en strabadserende tur op i Føtex efter nye forsyninger. Men så hørte jeg det pusle i opgangen, og vips stod der en Aarstiderne-kasse fyldt med gode sager. Så nu har jeg både bananer, mandariner og æbler! Og spidskål og grønkål og græskar, men det venter jeg altså lidt med.

Nå. Nu er teen færdig med at trække, og ham Robert Redford har en Watergate-skandale at afsløre. Bare det var mig.

06 november, 2008

Jeg er blevet syg :-(

Jeg kunne mærke det allerede i går nat, da jeg sad oppe og heppede på Obama: den velkendte, rå fornemmelse i bihulerne, en sagte raspen i lungerne, og ganske rigtigt - hej influenza. Øv.

Men i år har jeg valgt at se positivt på det, og se det som en kærkommen miniferie, hvor jeg med god samvittighed kan lægge mig på sofaen med en stak film fra Blockbuster, en kæmpe bunke mandariner og en stor kande te og bare slappe af. Så nu vil jeg forfatte en mail til mine kunder, hvor jeg udskyder de deadlines, jeg har i dag, i morgen og mandag-tirsdag og bare koncentrere mig om at blive rask.

Så det vil jeg gøre. Jeg skal bare lige over i Føtex først. Tror I der er nogen, der opdager, hvis jeg går derover i nattøj?


Husk: "YES WE CAN!"

05 november, 2008

YES WE CAN!

Vi vandt! Åh, vi vandt. Hvor er det godt. Hvor er jeg glad. Hvor er verden fantastisk!

Men jeg kunne selvfølgelig ikke sove i nat trods hensigtserklæring derom. Jeg havde ondt i halebenet (af at sidde i magelig sofa, suk...) og blev ved med at vågne fordi jeg drømte om valget. Så klokken 4.45 stod jeg op, lavede en kop te og smurte to stykker knækbrød med rejeost, og gav mig til at se valget. Og så lige pludselig sagde de på CNN at nu var det helt sikkert - nu havde Obama vundet.

Og så tudede jeg. Helt vildt tudede jeg. Og jeg tudede under McCains tale, for den var fandme flot og værdig, og hvor er han i bund og grund en sympatisk mand, og hvor havde han egentlig fortjent at vinde, men hvor er jeg glad for, at han ikke gjorde. Og jeg vrælede så meget, at min dyne blev helt våd, da Obama holdt sin tale. Wow. Tal om at kunne mærke historiens vingesus!

Nu er jeg bare træt, men hvor var det godt at lægge sig til at sove i visheden om, at verden i nat er blevet et bedre sted at være.

YES WE CAN!!!

Husk det :)

Goodnight

... and Godspeed, America.

Jeg kan ikke holde mig vågen længere. Jeg MÅ sove nu. Til gengæld vil jeg stå op kl. 6 og liste ind på sofaen med min dyne og en stor kop kaffe og langsomt vågne op til en bedre verden.

GO OBAMA!

04 november, 2008

Fuck dem!

Jeg fik ikke Bikubens lejlighed. Ikke engang i én eneste sølle måned. Wankers!

"... igen i år overstiger efterspørgslen massivt vort beskedne udbud." OG?! I skal da bare give den til mig, assholes, så er det problem løst.

Nå, fuck dem. Det må de selv om. Jeg finder bare noget andet så. Men øv altså...

"Legatboligerne bliver opslået igen i september 2009, og der er intet i vejen for at søge igen." Neeeej, er det rigtigt?! Tak for lort, spassere!

03 november, 2008

Når jeg bliver gammel...

... vil jeg være lige så sej som Marcel Reich-Ranicki!!!


Litterær tv-skandale ryster Tyskland
Tysk litteraturkritiks grand old man, Marcel Reich-Ranicki, sagde for åben skærm nej til årets fjernsynspris.
Af Peter Wivel, Berlin

Årets tv-galla blev sendt fra en messehal, Coloneum, i en fjern forstad til Köln.
Bag denne event står de to tyske statslige kanaler ZDF og ARD og de to private pengemaskiner RTL og Sat.1.
I salen er alt, hvad der kan krybe og gå af prominens og festklædte tilskuere.
De skal klappe ad de stjerner, der i løbet af den lange aften modtager prisen for bedste hovedrolle, bedste birolle, bedste instruktion, bedste special effects, bedste stand-up, bedste drejebog, bedste underholdning, bedste you name it.
Ti sekunders berømmelse til hver og kaskader af bifald, blandet op med slap stick-humor, alt sammen professionelt afviklet af den langhårede og krøllede Thomas Gottschalk, en ål i smoking.

Tyrannosaurus på scenen
Det er den slags tv, hvor studieværten skal være endnu hurtigere end seernes fjernbetjening og i Gottschalks tilfælde også er det.
Den eneste af de inviterede gæster, der på forhånd havde fået at vide, at han ville blive prisbelønnet, var tysk litteraturs svar på Tyrannosaurus Rex, den 88-årige kritiker og forfatter Marcel Reich-Ranicki.
Manden er en institution.
Han er født af polske forældre, studerede som ung i Tyskland, men blev som jøde udvist til Polen.
Mirakuløst overlevede han og hans kone likvideringen af Warszawas ghetto i 1943. I 1958 vendte han tilbage til Vesttyskland, hvor han gjorde en kometkarriere som kritiker i aviser og på tv.
I 13 år, fra 1988 til 2001, var Reich-Ranicki studievært på det ekstremt populære bogprogram på ZDF, ’Litterær kvartet’. Han har modtaget et utal af priser og lovprisninger, ikke mindst i forbindelse med erindringsbogen ’Mit liv’ (1999).
Heri fortæller han bl.a. om et møde med den nu afdøde violinvirtuos Yehudi Menuhin i Nankin. Reich-Ranicki er i Kina for at holde foredrag om Goethe og Thomas Mann, Menuhin for at spille Beethoven og Brahms.
Menuhin tøver lidt og siger så:
»Nå ja, vi er endog jøder. At vi rejser fra land til land for at udbrede og fortolke tysk musik og litteratur – det er godt og rigtigt sådan«.

Platheder
For alle sine fortjenester skulle Reich-Ranicki denne aften udmærkes med den tyske fjernsynspris, det sidste indslag i galla-aftenens store program.
Men efterhånden som plathederne gik over scenen, blev Reich-Ranicki mere og mere bleg og begyndte at se på uret.
Gottschalk anede uråd og fik i huj og hast produktionen omlagt, så den gamle mand kunne komme på før tid.
Nu skete der så det, der ikke for nogen pris må ske på tv. Noget uforberedt. Noget ikke-instrueret.
Reich-Ranicki går på talerstolen under et brus af begejstring fra salen.
Omsider får han ordet og siger nogle indledende bemærkninger og undskyldninger. Publikum er desorienteret.
Så falder ordene:
»Jeg hører ikke til i denne konkurrence. Jeg finder det slemt, at jeg har måttet opleve det her i aften. Efter alle de tåbeligheder, som jeg har set denne aften, tror jeg ikke, at jeg hører til her. Jeg tager ikke imod denne pris. Måske skulle jeg have sagt det før. Men jeg vidste ikke, hvad der ventede mig«.

Fyresedler
For hvert ord, Reich-Ranicki udtalte, må produceren have råbt i Gottschalks øresnegl: »Stop ham! Stop ham!«.
Da den 88-årige pludselig skal hoste, åler Gottschalk sig ind og får en samtale i gang, så publikum, og ikke mindst cheferne for de fire tv-kanaler ikke skal opleve mere kritik den aften.
Men skandalen er en kendsgerning, og fyresedlerne hænger løst.
Den første, der beder om en, helt frivilligt, er Reich-Ranickis efterfølger på ZDF’s bogprogram, forfatteren Elke Heidenreich.
Den 65-årige kvinde blev i det seriøse månedsmagasin Cicero tidligere på året kåret som »Tysklands mest indflydelsesrige kvinde«.

Årets læserbrev
Placeringen betyder, at Heidenreich er den tyske kvinde, der oftest er citeret i medierne. Hendes højt skattede udsendelse hedder ’Læs!’.
Heidenreich har fulgt slaget fra tilskuerpladserne. Aldrig så snart er hun kommet hjem, før hun går direkte til tasterne.
I Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver hun årets læserbrev. Det er en uforbeholden hyldest til Reich-Ranicki. Hun beskriver det gyldne øjeblik således:
»Jeg kunne være hoppet op i luften af glæde, af glæde over denne modige, vrede, forulempede, kloge mand og af raseri og græmmelse over denne skamskudte foranstaltning, denne grænseløse plathed«.
»Hvor jammerlige var ikke flertallet af de præmierede produkter, hvor jammerligt er ikke vores fjernsyn, hvor fattigt, hvor dumt, hvor kulturløst, hvor latterligt«, skriver hun.
»Man byder ikke en så intelligent mand den slags timelange idioti i hæslige kulisser og under ledelse af Thomas Gottschalk, der om en film om børn, der var blevet reddet fra børnehjem og mishandling, sagde:
»Forhåbentlig kommer mange flere børn i den situation, så vi igen kan se så herlige film««.

»Reich-Ranicki var et glimt af lys«
Om øjeblikket, hvor Gottschalk fik klemt sig ind, skriver Heidenreich:
»Han snappede efter vejret, fik et hosteanfald, og Thomas Gottschalk havde den eneste egenskab, der gør ham egnet som studievært, kun den ene – han er ikke intelligent, han er ikke charmerende, han er umorsom, men han reagerer hurtigt«.
»Det hedder allerede i radioerne, at Reich-Ranicki har vakt skandale. Åh nej, det har han ikke. Skandalen var denne ganske grusomme forestilling. Reich-Ranicki var et glimt af lys«, mener hun og slutter med denne finale:
»Man skammer sig over overhovedet at arbejde for sådan en kanal. For min skyld kan I smide mig ud nu, jeg er træt af kampen. Jeg skammer mig. På alles vegne beder jeg alle dem, der har måttet tåle disse tilstande, om undskyld«.

Sure chefer
På chefetagen i ZDF var direktør Markus Schächter ikke velfornøjet.
Elke Heidenreich blev fyret på gråt papir – men måske var hun blevet det under alle omstændigheder.
For nu forlyder det, at hun fra nytår skal være direktør for et musikforlag, ejet af det amerikanske Random House.
Og chefen for den reklamefinansierede kanal RTL, Anke Schäferkordt, afviste at deltage i en efterfølgende debatudsendelse med Reich-Ranicki med disse ord om en mand med 13 års aktiv fjernsynserfaring bag sig:
»Herr Reich-Ranicki ville med god grund afvise at diskutere litteratur med mennesker, der ikke læser bøger. Os falder det svært at diskutere fjernsyn, som han ikke ser, med ham«.
Den altid spidse kommentator Henryk M. Broder gav igen på chefernes surhed med ordene:
»Hvor åbne kanalcheferne virkelig er for kritik, viste sig på gallaaftenen. Cheferne for ZDF, WDR, ministerpræsidenten i Nordrhein-Westfalen, alle jublede de over det rebelske barn på scenen, som var de ikke en del af det maskineri, der avler det nonsens, de siden præmierer«.

»Kritikeren er en urostifter«
I avisen Süddeutsche Zeitung skrev kulturmedarbejder Christopher Schmidt, at Reich-Ranicki er elsket, fordi han er en af de ubøjelige gamle mænd, der råt for usødet siger de ubekvemme sandheder, som folk længes efter:
»I et stadigt mere segmenteret samfund vokser behovet for samlende kræfter, autoriteter, der ikke er identiske med deres karriere og har mere væsentlige ting at byde på end glatsleben performance«.
Han fik støtte af kollegaen Uwe Wittstock i avisen Die Welt:
»En kritiker er ikke et kæledyr. I det mindste ikke, hvis han tager sit arbejde alvorligt. Han er en urostifter, en, der forsøger at ødelægge den enighed, i hvilken de andre har sat sig godt til rette«.
Günter Struve, der er chef for den anden statslige tv-kanal ARD, gav offentligheden den forklaring på hele affæren, at et massemedium som tv må nå et flertal hinsides den kulturelle elite.

Meningsmåling
Men i de samme hede dage offentliggjorde meningsmålingsinstituttet Forsa en gallup for den seriøse tv-station N-TV.
Den viste, at 48 procent af de adspurgte tyskere anså tyske tv-programmer for middelmådige, 37 procent af tyskerne anså programmerne for dårlige eller særdeles dårlige.
Kun 11 procent anså dem for at ligge på et højt niveau.
Reich-Ranicki selv havde denne kommentar:
»De mener, at publikum vil have det dårlige. Som om publikum var en samling idioter«.

Printet fra politiken.dk Mandag 3. nov 2008
Ophavsretten tilhører Politiken. Informationerne må alene anvendes til egen, ikke-kommerciel brug.
Artiklen kan findes på adressen: http://politiken.dk/kultur/article591777.ece


Man kan se hele klippet her. Åh, jeg elsker det!!!