31 maj, 2008

Den bedste nyhed længe!

Åh, jeg har lige fået verdens bedste mail! Der er et forlag, der gerne vil udgive min Else Marie Pade-bog! To af redaktionerne er interesserede, en vil gerne have en skønlitterær fortælling, mens den anden gerne vil have den "som den er". Jeg hælder klart til den sidste løsning, men nu skal jeg til møde med dem og så må vi se. Weeee! )

24 maj, 2008

"Tak for kigget!"

Nogle gange siger folk altså de underligste ting til én, synes jeg. Forrige torsdag (ja ja ja, det ER lang tid siden, jeg har skrevet noget her...) aflagde jeg visit hos min gynækolog, og til stede var også en jordemoderstuderende. Da jeg havde fået underhylerne på igen og var på vej ud af døren, siger den studerende: "Tak for kigget!" Jeg var nær aldrig kommet hjem, så meget grinede jeg. Hvad skulle jeg svare? "Åh, ingen årsag, du! Jeg håber, det var et flot syn." :D

Så var der mere stil over fodterapeuten, der roste mig for min totale mangel på hård hud, og for min fine fodstilling. Det kommer der af kun at have gået med andefødder som barn!

Weekenden efter var superfed. Det er denne her nu også. I går mødtes Ronnidrengen og jeg fx efter arbejde og gik på indisk restaurant og spiste ultra stærk mad. Birdie-nam nam! Men mere om det senere. Sidste weekend var vi nemlig i Skåne på sexferie.

Det lyder måske ikke specielt eksotisk, men det var det, på sin egen svenske facon. Jeg skal skrive om Venusgården til Tidens Kvinder, og der var virkelig dejligt. Helt stille og fredeligt midt ude i den smukke natur, et vildt smukt og lækkert værelse proppet med alverdens remedier, som jeg i al fald ikke lige ligger inde med herhjemme, selv om jeg ved gud er en gammel lummergøj. Det var dejligt, var det. Og mere siger jeg altså ikke om det. Jeg er jo en pæn pige. Ahem.

Dagen efter niflede vi lidt rundt i Malmö, hvor jeg var i Hemköp og købe Kalles Kaviar med dild og forskellige andre ting. Og en Lönneberg Korv. Bare på grund af navnet. Og knäckebröd. Så skulle jeg til Ålleren for at besøge min familie. Og Rie, som er gravid og så smuk og dejlig, og slet ikke spor skude-agtig ud.

Det var rigtig hyggeligt. Jeg måtte dog lige sidde og glo i 4 timer i Kastrup pga. forsinket fly. Og så troede man lige, man havde været smart ved at tage flyet, men næh nej. Man betalte bare lige 1000 kr. for at sidde og glo i 4 timer.

Nå, men. Jeg er faktisk ved at lægge sidste hånd på rengøringen. Fuck, her var støvet. Jeg vil have en rengøringsdame! Hvor meget skal sådan en have i timen?

Jeg har bagt en kage! En fin banankage uden gluten, sukker og mælk i. Men jeg må først smage på den i morgen, for det er til vores kor-koncert. Men den dufter dejligt, og jeg tror, den smager godt. Der er rosiner og nødder i, og kakao og en masse krydderier. Og så rismel og boghvedemel selvfølgelig, i stedet for hvedemel. Og risflager. Dem havde jeg aldrig hørt om før. Så er der kokosfedt i, i stedet for smør. Jeg elsker kokosfedt. Det lugter af sol, strand og noget frækt.

I går købte jeg iMac'en, som jeg har fablet om så længe. Jeg nåede kun lige at rigge den til og synkronisere den med MacBook'en, så var jeg nødt til at forlade den på kontoret, fordi jeg skulle ud og lave kærestehygge med Ronnidrengen. Men jeg glæder mig til at se den igen på mandag. Og gramse på den :)

Senere skal jeg nok ud og have en drinks med min kæreste og nogle af hans venner. Så skal jeg have mine nye sko på. Jeg købte dem i går, og jeg skyndte mig at fortrænge prisen med det samme. Det er det ubetinget dyreste par sko, jeg nogensinde har ejet. Men de er så fiiiiiine! (Indsæt falset-stemme her) Og jeg har fortjent dem, ja jeg har så. Sgu.

Det går nemlig totalt godt, og det skal da fejres. Der er vildt god gang i biksen. Jeg elsker min kæreste. Helt vildt meget. Og mit liv og alle dem, der er i det. Også de inkompetente røvhulshuller i Sterling elsker jeg. Jeg elsker Knirke, jeg elsker min mor, jeg elsker min mormor og min lillesøster, og så elsker jeg i øvrigt alle de andre i min famile, og alle mine venner, og jeg elsker at her dufter af brun sæbe.

Og så elsker jeg altså de her sko, jeg gør:










Und jetzt: Den Boden waschen und Pearl Jam hören. Laut!

12 maj, 2008

Sådan burde alle søndage være

Ja ja, jeg ved godt at det officielt er mandag, men det føles som søndag. Og den har været dejlig, ja den har så. René og jeg sov læææænge, for vi i går var vi på Culture Box og se SoiSong. Det var okay, men nattens højdepunkt var helt klart at tale med Peter Christopherson. Han er jo en legende. Altså, for mig var det bare sjovt at høre om, hvordan han bor i Bangkok og lever det fede liv for ingen penge. "Når blodet og luften har samme temperatur er det som at være vægtløs. Kreativiteten trives virkelig!" Wow. Men René han var jo helt vild og ville have krammer og fik drinks og alting. "Er du osse homo?!" var der en fyr, der ville vide. Og nej, det er han jo ikke. Han er måske bare verdens største Coil-fan. Nåååh. <3

I dag har vi et-årsdag. Altså som gen-kærester eller hvad man siger. I virkeligheden har vi jo kendt hinanden i 12 år og burde fejre kobberbryllup. Men det er måske at dvæle lovlig meget ved fortiden. Vi har jo trods alt været fra hinanden i fem år, mere eller mindre.

Men vi sov altså længe, og så gik jeg ned efter morgenmad, som vi sad over i hundrede år. Så kom Jay Kid på besøg. Altså ikke den "rigtige" Jay Kid, men Renés ven Jacob, og så sad vi og hang lidt mere. Kæden på min skod-cykel hoppede af i går, og jeg kunne ikke selv sætte den på, så den stod inde i Skindergade, hvor jeg hentede den i dag, mens Ronnidrengen så fodbold og plejede tømmermændene.

Og SÅ skulle vi ned og spise på Famo 51. Det var mindst lige så godt som Adam Price havde lovet i Politiken. Nybagt brød med prosciutto, pølse, og to slags ost - den ene en parmigiano reggiano som man blev helt forelsket i. Så antipasti bestående af grillede aubergine, zucchini og peberfrugt, crostini med kyllingelever og Vitello Tonatto. Så fik vi lige en hapser af hjemmelavet Salsicca, som ved første øjekast lignede to stykker medister på et spid, men var en sand himmerigsmundfuld, som min salig morfar ville have sagt, hvis han havde smagt det. Primi Piatti bestod af to pastaretter: hjemmelavet Parpadelle med kanin og hjemmelavede pasta"skruer" med pesto. Ved secondo brød jeg mit løfte om ikke at spise kød mere. Det møreste stykke oksekød med rødløg og tynde skiver kartoffel. Og så pannacotta med syrlige bær og så lige en dobbelt espresso til.

Nam nam nam. Og så til den pris altså. Vi fik kun et enkelt glas rødvin til maden og så en Prosecco inden (grundet vores lettere overrislede tilstand ved hjemkomsten i nat...), og med det hele blev det en tusse for to mennesker. Det er fannerma ikke galt for så god kvalitet. Åh, jeg elsker at tjene voksen-penge, så man kan gøre sådan noget her!

08 maj, 2008

Dagens dyr: NÆBDYRET

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: Jeg ELSKER næbdyr! Jeg elsker også æsler og ugler, men dem skal det ikke handle om i dag. I dag får næbdyret min udelte opmærksomhed.

Nu har forskere så fundet ud af hvorfor næbdyret både har næb og lægger æg, men samtidig er et pattedyr. Jeg er egentlig selv lidt ligeglad, for jeg synes bare, næbdyret er det sødeste og sejeste lille dyr, der findes.

Jeg har aldrig set et næbdyr i virkeligheden, men jeg vil gerne. Se bare hvor søde, de er:



Hurra for næbdyret!!!


03 maj, 2008

Verdens bedste dag

Ih, det har bare været verdens bedste dag i dag! Det startede ellers halv-skidt ud i går, da René kom herop og var halvsnalret, og i et værre humør. Pludselig var vi halvvejs oppe at skændes om noget med hvorfor det altid kun er en vis type restauranter, der får Michelin-stjerner!!! Det er SÅ åndssvagt, og til sidst var det så latterligt, at vi kom til at grine helt vildt. Så lå vi og snakkede i næsten to timer, men så kunne jeg ikke mere, for jeg var mega-træt. Jeg har fået lagt et nyt træningsprogram, som er en del hårdere end det gamle, så jeg følte mig lidt som en gammel kone efter at have okset rundt i fitness i næsten halvanden time.

Klokken 3 vækker han mig fordi han ikke kan sove. ALTSÅ!!! Så får han det glatte lag og bliver jaget ind i kontoret, hvor han stadig lå og sov, da jeg vågnede i morges. Så jagede jeg ham tilbage i seng, hvor vi lå og snakkede noget mere.

Så stod vi op og spiste morgenmad - croissanter fra det franske bageri her i gaden. Num num num, de var gode. Og jeg fik selvfølgelig instant eksem-udbrud på håndleddet. Jeg kan bare ikke tåle hvede. Fucking fuck.

Og så tog vi på spontan-shopping. Det var superfedt. Jeg købte for 1200 kr. i Politikens Boghal, så nu hører I nok ikke mere til mig det næste lange stykke tid. Jeg købte også Time Outs guide til Barcelona, for vi har lige bestilt rejse derned sidst i juli. Det skal blive hyl.

Jeg købte også fire film i Fona, men inden da var vi ude i Supermarco, det italienske supermarked i sydhavnen. Så nu har jeg masser af god olivenolie, balsamico og kaffe. Selv om jeg ikke drikker kaffe mere. Helt skørt. Men det er sgu rart at kunne byde sine gæster på en god kop :)

Til sidst spiste vi inde på Hotel Sankt Petri i caféen, sammen med alle de smarte. Jeg har ikke været i bad, og jeg har armybukser, en fuldkommen laset "I <3 NY"-trøje og hættetrøje på, så jeg stak lidt udenfor, må man sige. Ronniedrengen var totalt lækker i dag. Han havde sat sit hår på sådan en lidt rockabilly-agtig måde. Eller også er det bare fordi, jeg er helt tovlig med ham for tiden. Nam nam.

Jeg er rigtig glad for, at vi, udover at være glade for hinanden som kærester, også er pissegode venner. Virkelig. Han er totalt min homie, og vi har det vildt sjovt sammen. I går, mens vi havde det der latterlige skænderi, snerrede jeg af ham "Hvad vil du egentlig have, jeg skal svare?!" eller noget i den stil. "Du skal ikke sige noget - du skal bare lægge armene om mig og kysse mig blidt!!!" svarede han. Monkeyface altså. Men det var sgu sjovt. Og man sku' nok ha' været der, ja :)

Nu havde jeg egentlig forestillet mig, at jeg skulle flytte om i kontoret. Men jeg tror egentlig hellere, jeg vil se "Broken Flowers". Eller også vil jeg læse lidt. Måske i min nye Paul Auster-bog. Jeg opdagede lige en, jeg aldrig havde læst. Bonus!

02 maj, 2008

Tv-star

Husk at se DR2 på søndag klokken 21. Så kan du nemlig se mig og min søster fortælle om, hvor fedt det var at være grunge i starten af halvfemserne. Hold kæft hvor er man egentlig gammel, når man medvirker i et program med titlen "Husker du". Nå anyways, det er jo også navnet på et af mine yndlingsbands...

Jeg ved ikke, hvor meget de bruger af de optagelser med os. Eller om de viser klippet med mig til Pearl Jam-koncerten på Roskilde i 92. Uanset hvad så er jeg lidt spændt på at se det.

De andre medvirkende er Klaus Lynggaard, Sune Wagner, Kasper Eistrup og vistnok også Tim Christensen - selv om Kashmir og Dizzy Mizz Lizzy jo ikke havde en skid med grunge at gøre - og så en af dem fra Boghandle, som var Danmarks eneste rigtige grungeband efter min mening.

Men altså: Det er nu på søndag kl 21 på DR2 - eller næste lørdag kl. 18.30 samme sted. Hvis nogen har en dvd-optager, må de gerne optage det. Jeg gi'r en bajer og fortæller historien om dengang, jeg sov sammen med Sune Wagner i et ishus bag grøn scene på Roskilde. Det var tider.